tiistai 20. elokuuta 2013

"Miten sä teet ton?"

No niin, eli aika kovasti on tullut kyselyitä että: "Hei, mitä sä oikein nyt teet kun saat tuommoisia tuloksia??"
Minäpä kerron ihan juurta jaksaen :)

1) VLCD/Nutraus/Erittäin niukkaenerginen ruokavalio = rakkaalla lapsella on monta nimeä. Eli olen nyt neljä viikkoa yhteensä hyvin pienellä kalorimäärällä. Syön/juon ateriakorvikkeita joista tulee n. 560 kaloria päivässä. Tärkeintä on ettei kalorimäärä ylitä 800. Jos ylittää, ei ole kropalla mahdollisuutta mennä ketoosiin. Ketoosi mahdollistaa tämän nopean pudotuksen. Ketoosi saavutetaan käsittääkseni myös karppauksessa? Se ei ole lainkaan minun juttuni enkä ikipäivänä siihen lähde, never!!
Tämän neljän viikon aikana on tarkoituksena kitkeä pois väärät ruokatavat ja se on sen jo tehnyt kahdessa viikossa, ei tee lainkaan mieli sipsiä, ranskiksia, pizzaa, kebaa.. ei. Pelkästään salaatteja, kunnon hyvää ruokaa jne. Jos saisi nyt valita otanko hampurilaisaterian vai hyvän ruokaisan broilersalaatin, valinta olisi helppo. Tietty salaatti.

2) Juon vettä päivässä 3,5 litraa. Ikinä en tässä onnistuisi ellen olisi keksinyt kätevää juttua. Täytän aamulla seitsemän puolen litran pulloa vedellä ja laitan jääkaappiin. Kun olen tyhjentänyt pullon laitan sen kahvinkeittimen viereen. Näin pystyn tarkkailemaan paljonko juon. Ei ole pakko juoda noin paljon vettä, 1,5-2 litraa on riittävä. Tässäkin on mulla tarkoitus miksi juon näin paljon: haluan päästä eroon riippuvuudestani Pepsi Maxia kohtaan. Ja voin ilokseni todeta: olen päässyt eroon siitä täysin. Ei tee mieli lainkaan. Joskus saatan ottaa kulauksen mutta eipä se maistu lainkaan yhtä hyvältä kuin ennen. Ihminen on tottuvainen uusiin juttuihin. Ja minä joka ennen join hädintuskin lasillista vettä päivässä juon nykyään ilolla vettä, siihenkin voi tulla himo :)

3) Kasviksia saa syödä 500g päivässä. Tomaatteja, kurkkua, paprikaa: ihan mitä vaan oikeastaan. Tietty nämä mitkä sisältää paljon kaloreita kuten maissi/bataatti on kiellettyjen listalla. Minitomaatit on ihania :)

4) Mausteita saa käyttää. Aivan hyvin voi sheikata mansikkapirtelön sekaan mansikoita muutaman tai suklaapirtelöä voi maustaa kanelilla. Kanakeittoon voi heittää vihanneksia, chiliä, valkosipulia.
Kaikkein ihanin on kun tekee suklaapirtelön vahvaan kahviin: n a m i .

5) VLCD (Very low calorie diet) tuotteita on PALJON. Itse käytän Nutrilettia ja Allevoa. Tuotteet on siitä hyviä että niissä on kaikki huolehdittu, sisältää hyviä aineita mycke.

6) Ensimmäisellä viikolla lähtee kaikki nesteet ja sen jälkeen painoa putoaa noin kilo viikossa.

7) Liikkua saa muttei mitään kunnon hikitreeniä sentään ellei oma kroppa sitä siedä.

8) Nyt kun olen kohta sen neljä viikkoa ollut tällä siirryn syömään pieniä annoksia pienellä aikavälillä. Eli opin toivottavasti elämään ihmisiksi, eli niinkuin on tarkoitettu. Näin pysyy sitten aineenvaihdunta koko ajan käynnissä. Jaksan uskoa että kyllä se "vanhakin" koira uusia juttuja oppii :)

Kysykää lisää ihmeessä! Kerron kyllä. Kyllä me yhdessä hyvät ihmiset tästä läskivankilasta eroon päästään!

4 kommenttia:

 1. Tiedän ton tunteen kun iskee himo veden juontiin! :) Mä oon nyt tässä viikossa joutunu tottuun samaan. Pitää juoda kovasti ja mielellään vain sitä vettä. On noille munuaisille hyväksi. Hienoa huomata että oot noin virkeä tiukasta dietistä huolimatta. Hyvä Anna! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos sitä vettä ei saa silloin kun haluaisi on kuin autiomaa olisi suussa :-D

   Poista
 2. suosittelen nutrilettien lisäks naturdiet shakeja! maistuvat paremmilta (lue: täyteläisimmältä) :) namnam!

  VastaaPoista