tiistai 3. syyskuuta 2013

Kaikkien aikojen pisin blogiteksti?

Heipä hei :)

Tuntuu että on niiiiiin kauan siitä kun on viimeksi tullut päivitettyä tänne, että tästä saattaa tulla pitkä teksti! :)

Meillä on ollut täällä oikein sairastupa. Poika sairasteli viikonloppuna oikein kunnolla, oli kovassa kuumeessa. Ei mitään muuta kuin mysteerinen parin päivän korkea kuume.
Tyttö on ollut nyt torstaista lähtien räkäinen ja nyt näyttää sitten että tilanne menee huonompaan. On alettu antaan avaavaa ja joudutaan jatkuvasti käyttään maailman loistavinta apuvälinettä eli Baby-vac nenäimuria. http://www.nenaimuri.fi/  suosittelen kaikille lapsiperheille! Ja erityisesti erityisen lapsen perheeseen.

Itse olen ollut nyt kipeänä useita viikkoja ja nyt tilanne meni siihen että lähdin käymään lääkärissä ja sieltähän löytyikin sitten poskiontelosta kiikun kaakun oleva löydös eli se oli siinä ja siinä onko tulehdus vai ei. Keuhkoputket ovat tulehtuneet. Sain nyt sitten oikein kunnon kuurin, kolmipäiväisen. Se loppui jo eilen se kuuri ja olo on *kop kop* melko hyvä nyt. Inhottava yskä kyllä kiusaa edelleen.

Sellainen vinkki kaikille jotka meinaa ruveta "nutraan" että pitäkäähän jo edeltävästi hyvä huoli vitamiinitasapainosta, kannattaa nassuttaa lisävitamiinia!

Törmäsin neuropäivällä sairaalassa tällaiseen ihanaan julisteeseen, pakko laittaa tännekin :)



Sunnuntaina oltiin tytön kanssa veljeni muksujen yhteissynttäreillä. Ihan hurjaa, että lapset jotka äsken vasta oli ihan pikkuisia ovat jo 7 ja 10 -vuotiaita!
Juhlat olivat mukavat ja oli ihana nähdä pitkästä aikaa veljen perhe ja tietysti oma äiti ja muitakin tuttuja :)

Kun kotiuduttiin tytön kanssa odotti meitä täällä reipas sairastaja poika jonka kanssa aloinkin hösäämään heti. Meidän illanviettoon kuului:


 Legoja. Huomatkaa mahtava autotalli jonka poika rakensi. Tuosta "zoo" kyltistä ei kannata välittää, se on kuulemma koriste vaan :)
 Puuha-Pete on edelleen niin kova sana pienellä miehellä, tämä suosikki tainnut olla jo yli vuoden. Onhan toki Palomies-Samia ja muita tullut mukaan mutta onhan Pete ny aika kova :D

Tämä kyseinen ja samalla periaatteella toimiva Jellona- "palapeli" on kirpparilöytöjäni. Muutaman euron maksoivat ja ovat kyllä niin mieluisia että olisi voinut maksaa vaikka enemmänkin niistä. Kirpparille ihmiset vaan, löytöjä on kun pitää simmut auki :)









Olen urakoinut viime ajat keittiössä. Tehnyt ruokaa pakkaseen niin että voisi isompikin joukko tulla syömään, nyt olen myös leivontaan hurahtanut.

Eilen tein iltapuhteena pari puolukkakakkua. Toisen lahjoitin tytön jumpparille mukaan, toivottavasti perheneuvolan väelle maistuu :) Äitini on kerännyt oikein urakalla puolukkaa ja toi meillekin ison ämpärillisen survottuna: ihana mun mama! :)

Eilen tein ruokaakin tietysti, keittiössä valmistui nälkäiselle perheelle (ja pakkaseen) tällaista herkkua:





Pinaattilättyjä. En oikeasti ymmärrä.. tai no ei noin voi sanoa... korjataan: en enää voisi kuvitella itse ostavani ikänä kaupan lättyjä. Nuo on niin helppoja tehdä ettei niissä kauaa nokka tuhise ja pakkaseen on helppo hamstrata laiskuuspäiviä varten ;) . Laitetaanpas ohjetta vaikka kumpaankin eilen väsäämääni herkkuun tähän :)

PINAATTILÄTYT

1l         maitoa/maitojuomaa tmv
3dl       vehnäjauhoja tmv
2dl       ohrajauhoja
4kpl     munia
2tl        suolaa
4tl        sokeria
            mustapippuria
300g    pinaattia


Jos käytät pakastepinaattia, sulata ja valuta se. 
Valmista lättytaikina sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Kai tässäkin voi ihmiset (juu kyllä voi) hifistellä ja päteä jne että ensin pitää sekoittaa kuivat aineet ja sitten vasta muut tai vastaavasti sitten toistepäin ettei missään nimessä noin vaan ensin munat ja maito ja sitten vasta muut. Hei oikeasti: aivan sama kunhan saat aineet sekasin :D 
Ja sitten ei muuta kuin paistelemaan lättyjä. Jos käytät voita paistamiseen jossa suolaa muista ettet ihmettele kun lätyt maistuu suolaisemmilta :) Lapsille kun teen käytän joko öljyä tai margariinia paistamiseen tai jos voita niin jätän taikinassa suolan määrää pienemmälle. Kukin tehkööt tyylillään :)

Puolukkakakku * 2

1l         vehnäjauhoja
6dl       sokeria
3tl        soodaa
4tl         kanelia
200g     margariinia sulana
4dl        maitoa/maitojuomaa tmv
2           kananmunaa
3-4dl     puolukkasurvosta

Pistä uuni lämpenemään 175 asteeseen. Yhdistelmätoiminnolla tiputa hiukan asteita, 150 on varmaan ihan passeli. Kakkuja tulee paistaa n. tunti uunin alatasolla, jos nyt käytät kiertoilmaa niin silloinhan keskellä on ihan jees.

Korppujauhota kakkuvuuat.

Sekoita keskenään kuivat aineet. Yhdistä niihin margariini, maito, kananmunat ja puolukkasurvos. 
Sekoita tasaiseksi.
Kumoa taikina kakkuvuokiin ja ei muuta kuin paistumaan.

Kun kakut tulevat uunista anna niiden hetki huilahtaa ja kumoa vasta sitten. Lupaan, hyvä kakku tulee :) *2 siis. 


Sitten vielä ennenkuin lopetan tämän päivityksen, tästä painonpudotuksesta.
Vaikkakin olen kipeä ja olo sen takia hyvinkin kurja, on kyllä olo aivan mahtava. On mennyt hienosti asiat uuteen tärkeysjärjestykseen ja tämä että on ollut itsekäs miettimällä omaa oloa on kannattanut!
Nyt jo, vaikka vasta viides osa tavoitteesta pudotettu, jaksaa paljon paremmin muksujen kanssa. Jopa niinä vaikeina hetkinä joita aina joskus lapsiperheissä voipi olla parin uhmailijan kanssa :)

Aivan järkyttävää on se, että vyöstä loppui reiät kesken (myös siis ne mitä itse olin jo tehnyt niihin..) ja nyt "jouduin"  ostaan uudet farkut kun edelliset on niin isot. Ostin ne alesta nettikaupasta (kympin kappale, hitsi mikä tarjous! :) ) joten en ihan vielä niitä päälleni saa, mutta eiköhän ne kohta tule kotiin asti.

Sekin muuten varoituksen sanana muille jotka pudottelee, että omaa päätä ei kannata uskoa aina! Olen nyt järkyttynyt joka kerta kun menen vaakalle että onko se pudotus NOIN paljon.

Jo se että vaikka on tukka likainen tai on "se aika kuusta" vaikuttaa omaan mielialaan niin paljon että näkee itsensä ihan eritavoin ja on jopa välillä ihan varma että nyt oon kyllä lihonut takaisin k a i k k i. Höpöhöpö. Ei kannata antaa masentaville ajatuksille valtaa vaan olla sinnikäs.

Jos joskus vaaka jumittaa, kannattaa ottaa mittanauha esiin. Itsellä on myös aloitus mitat ylhäällä ja aina joskus silloin tällöin sitten voin verrata että mitenkäs nyt menee :)

Mukavaa päivää kaikille ja mukavaa viikkoa, palaan taas kun ehtii. Epäilen että seuraavan kerran loppuviikosta :)



































1 kommentti:

  1. Käyhän kattomassa mun blogia, laitoin sulle haasteen. ;) http://punkkuapunkilla.blogspot.fi/2013/09/haaste.html

    VastaaPoista