maanantai 20. tammikuuta 2014

Kipua

http://www.youtube.com/watch?v=emTCc4BkJOM


Laihtuminen on ihanaa. Olo on kevyt ja huomaat pikkuhiljaa, että sieltä se tuttu ihminen alkaa näkymään.. se keneksi olet itsesi tuntenu viimeksi niin kauan kauan sitten.

Mutta.. on siinä varjopuolensakin. Niitä on oikeasti yllättävän paljon! Kerron nyt yhdestä ajankohtaisesta ja niin itselleni isosta asiasta mihin en ollut osannut varautua.
Kipu.
Laihtuessaan ihminen alkaa pikkuhiljaa muuttamaan ryhtinsä, yleensä, normaaliksi jälleen. Täten painopiste muuttuu. Juu tämän tiesin jo ennen laihtumista. En ollut kuitenkaan sisäistänyt sitä mitä se oikeasti tarkoittaa. Minulla on aivan hirvittävä kivut nykyään.
Ennen laihtumista kärsin tuskallisista selkäkivuista. Melko pian laihtumisen myötä ne katosivat lähes kokonaan. Nyt on tullut tilalle aivan järjettömät lonkkakivut.
Pahimmillaan kipua on kummassakin lonkassa yhtäaikaa, niin ettei mikään asento ole hyvä. Ei ole siis minkäänlaista asentoa tai liikettä silloin mikä EI tuottaisi kipua.
Jos on hyvä hetki tai jopa hyvä kokonainen päivä on kipu vain toisessa lonkassa, yleensä mulla vasemmassa. Silloin kikkailemalla pärjää melko hyvin, asentoa vaihtamalla ja lääkkeitä napsien..
No ne lääkkeet. Ei tunnu tehoavan niin että kipu väistyisi kokonaan. Toki lieventää muttei poistu kokonaan se järjetön särky.
Huomenna soittelen lääkärille ja kysäisen että mitäs nyt. Odotteluako ja liikuntaa vai onko jotain muuta mitä voisi tehdä. Tuskin. No, mutta soittelen ja kysäisen silti.

Eli ei, ei tämä ole mitään pelkkää ruusuilla tanssimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti