tiistai 19. marraskuuta 2013

Juhlaa ja rauhoittumista

Nyt alkaa pikkuhiljaa tältä vuodelta vähenemään juhlinta, vielä on jäljellä kylläkin mm. oman pojan syntymäpäiväjuhlat.

Viime viikonloppuna olin katsomassa Seinäjoella Scorpionsin esiintymisen.. yhteenvetona voisi sanoa että noh.. tulipahan koettua. Kyllähän mä petyin, pakko se on myöntää. Jossain vaiheessa tuli paljonkin heitä kuunneltua ja nyt tuntui että tuo keikka oli heiltä vaan sitä että huudatetaan yleisöä "woo o.. jee e.." ja se paikka missä se oli (Seinäjoki areenakohan sen nimi nyt oli) niin tuntui että oltiin jumppasalissa.. ja yleisömäärä! Voi apua.. tuntui että siellä oli tyyliin 30 ihmistä. Olihan siellä väkeä mutta olen itse tottunut keikoilla vähän eri määrään..
Mutta tulipahan koettua ja tulipahan ostettua paita ja tulipahan vietettyä aikaa ystävien kanssa. Jatkotkin tuli juhlittua ja nyt täytyy kyllä sanoa että nyt mä haluan rauhoittaa menon sen verran että juhlinta saa kyllä tältä vuodelta jäädä. Jotenkin ei vaan nyt oikein nappaa kun on koko ajan ollut jotain. Tuntuu että koko kroppa on yhtä hyllyvää nestevarastoa :P :D

Keikan jälkeen yövyttiin miehen siskon ja hänen puolisonsa luona, kämppä oli tyhjänä joten saatiin relata ihan rauhassa. Oli mahtavaa käydä aamulla saunassa kun herättiin ja muutenkin sai keräillä itseään ihan rauhassa. Sen jälkeen kun oli herätty kunnolla menin treffaan yhtä ihanaa mammakaveriakin :)
Lauantai -iltana mentiin mummulaan/anoppilaan, missä meidän pennut olivat olleet hellässä hoidossa perjantaista lähtien. Sunnuntaina ajeltiin mönkijällä miehen ja pojan kanssa ja käytiin moikkaamassa miehen pitkäaikaista kaveria jonka mökki on anoppilan vieressä :) Ihana perhepäivällinenkin nautittiin ja sitten palattiin kotikoloon illansuussa.

Niin on jäänyt kertomatta kokonaan ristiäisistä mitkä oli isänpäivää edeltävänä päivänä. Mieheni ja minä olimme yhdet kummeista (kaikenkaikkiaan kummeja oli hurja määrä: 6 joista yksi vielä ei täytä ikää mutta kuitenkin). Oli aika veikeetä olla vieraiden ihmisten joukossa koko perhe ja mukana siis tietenkin meidän villit mukelot, ja me siellä alttarilla.. ei paljon perässä pystynyt juoksemaan kun poika pisti menemään. Kyllähän se meni ja saipahan ihmiset ainakin nauraa välillä pojan touhuille :D
Tein ristiäisiin parit kakut, olipa mukavaa pitkästä aikaa päästä tekemään johonkin tarjottavia. Olis mukavaa jos olisi useamminkin juhlia johon tehdä tarjottavia :)

Kuvia olkaa hyvä:






                                                     Suolaiset kaakut mun käsialaa.




keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Isänpäivä

Vietimme isänpäivää perheen kesken kotona. Isä ja poika kävivät matelijanäyttelyssä ja myöhemmin kävivät ulkona vielä touhuamassa. Tyttärenkin kanssa isä vietti paljon aikaa. Oli aivan ihana perhekeskeinen päivä, juuri niinkuin kuuluu ollakkin isänpäivä (ja muutenkin mielestäni kaikki päivät mitkä vaan mahdollisia :) ).

Meillä kuuluu aina isän ja äitienpäivää ns. herkkuaamiainen. Eli vähän niinkuin hotelliaamupala. Itse juhlakalu saa nukkua pitempään (nykyään se on vaan vähän vaikeaa kun eräs Tärppästikkeli olisi koko ajan menossa herättämään juhlakalua..) ja aamiainen syödään rauhassa. Myöhemmin päivällä sitten kakkukahvit. Hautausmaalla käyminen kuuluu luonnollisesti myös vahvasti meidän perheen traditioon, ihan vaan koska oma isäni on haudassa jo, samoin kuin tyttäremmekin. (Ja pappani ja ja ja...)

Kuvia isänpäivältä:

 Vaarille ipanat teki taulut
 Laminoitiin vielä taideteokset, jotta pysyy siistinä.
 Tässä aamupalakattausta. Poika ei malttanut odottaa vaan alotti aamiaisen jo ennen isän heräämistä :D
On muuten aika paljon "köyhempi" aamiainen nykyään kuin ennen. Ennen olisi ollut juustojakin seitsemää sorttia ja nyt jätin tylysti juuston kokonaan pois :D Lisäksi olisi ollut enemmän leikkeleitä ja leipiä jne..

Lahjaksi isä sai pojan itse maalaaman mukin (sekä Ralph Laurenin kalsareita :D )




















Ja aivan järkyttävän paljon erilaisissa mammaryhmissä sai lueskella kuinka muijat naputteli näppäimistöllä että "Ei se mun faija oo, en mä sille mitään hommaa!" jotkut ei millään tavoin huomioineet toista, ei edes kahvikupillisella-- -- no hei haloo! Joo ei ehkä ole puolison isä mutta kyllä itse ainakin niin järkyttävän isosti arvostan ja kunnioitan miestäni isänä että olisin valmis useampanakin päivänä hemmottelemaan vuodessa niinkuin isänpävänä! Hävetkää oikeesti, teki oikein pahaa lukee niitä tekstejä. Sitten russutetaan kun miehet ei huomioi naisia tyyliin ruusupuskin tms. No onpa ihme jos ei edes isänpäivänä toista huomioida erityisesti. Mun mielestä isän ja äitienpäivä, sekä ystävänpäivä, pitäisi olla joka päivä. Nih.


Apuvälinemessut

Kävimme tyttären kanssa apuvälinemessuilla perjantaina 8.11.
Oli aika mahtavaa olla kahdestaan liikkeellä, oli meidän omaa yhteistä aikaa niin ettei oltu neljän seinän sisällä. Lisäksi saatiin tutustua kaikenlaisiin uusiin apuvälineisiin, mitä toivottavasti saadaan tulevaisuudessa itsekin testata.




 Tällainen suihku/pottatuoli olisi tytölle aika passeli kun on isompi. Nyt tämän hetkinen apuväline, flamingotuoli, on aika samankaltainen mutta pienemmälle lapselle tarkoitettu.









Tätä saa vuokrattua Maliken kautta. Ensi kesänä tämä on pakko saada testiin! Tyttö varmasti tykkäisi hurjasti tästä :)








 Sama peli edestäpäin :)
 Pyörätuolejakin ihasteltiin, vielä ei tyttö ole pyörätuoli iässä, mutta tulevaisuudessa sitten :)
 Menopelejä :)



 Oli hyvät messut, tykättiin kovasti.














Ensimmäinen tavoite lähestyy

Jokaisella, joka pudottaa painoa on tavoitteita. On tietenkin se tavoite mihin haluaa päästä, mutta on myös fiksua luoda välitavoitteita. Itselläni ei ole mitään paperille kirjoitettua välitavoitetta. Muistan kun kävin Painonvartijoissa joskus, niin siellä oli ihan kotitehtävä että piti kirjoittaa välitavoitteita ylös. Kirjoitin silloin mm. "Haluaisin mahtua siskoni ruskeisiin housuihin". Oli aika mahtavaa kun se päivä oikeasti koitti kun mahduin niihin.

Nyt huomasin joku aika sitten että mahduin heittämällä hääpukuuni ja että se oli itseasiassa iso. Se olisi voinut olla yksi tavoite.

Nyt asetin itselleni ensimmäisen tavoitteen, se on ehkä vähän hassu kun se menee kohta jo rikki. Asetin siis että olen onnellinen kun -20kg komeilee tuloksena.  Toivottavasti ensi viikon tiistaina kun on punnituspäivä tämä tavoite olisi jo rikottu.

Seuraava tavoite voisi olla -25kg. Ei viitsi liian isoja tavoitteita tehdä jottei innostus laannu.
Lopullinen tavoitehan minulla on - 50kg. Jotenkin alkanut tuntua että mahtaakohan siihen päästä.. joka tapauksessa, jokaisesta kilosta ja sadastakin grammasta olen todella onnellinen!

   




Isänpäivää juhlistettiin kuplivalla, voisi keksiä jotain miten juhlistaa tavoitteiden täyttymistä :)

tiistai 5. marraskuuta 2013

Häät numero 2



Tälle syksylle sattui kahdet hääjuhlat. Nämä jälkimmäiset oli teemalla Happy Halloween Wedding.
Luulen, että vaikka kuinka yritän pistää parastani kirjoitustaidoillani mitä minulle on suotu, en silti pysty kertomaan kuinka upeat häät olivat kyseessä.

Ensinnäkin ennen kun lähdettiin hääjuhliin, päätin että teen jotain hyvää syötävää lastenvahdeille tänne meille. Tein ihan perus perunamuusia ja sen kanssa salaatteja ja uunissa pitkään kypsytettyä possunlihaa uunikasviksineen.
Jälkkäriksi tein Banoffee Pien.

                                Banoffee Pie

Veljeni perhe saapui meille vahtimaan mukeloita. Veljeni kuskasi meidät myös edestakaisin häihin: K I I T O S siitäkin rakas bro, helpotti elämäämme huomattavasti!

Kiitos ylipäätään kaikille jotka on hoitaneet lapsiamme. Nyt on ollut poikkeuksellisen paljon erilaisia menoja, joiden aikana ollaan tarvittu apua. Kiitos, kiitos, kiitos rakkaat läheisemme <3

No mutta häistä.
Ensinnäkin alkoi jo matkalla jännittää ihan hirveesti ystävien puolesta. Oli aivan kaameaa odotella vihkimisen alkamista. Tuntui että kädet ja jalat tärisi niin ettei mistään tullut mitään. Onneksi ei tarvinnut kauaa odotella. Ja niinhän siinä kävi että kun pariskunta astui esiin kävelläkseen alttarille, pillahdin minä itkuun liikutuksesta. Morsiankin ja moni muukin hääväestä oli onneksi tippa linssissä, en ollut ainoa :)

Hääpari
 
 Pappi puhui ihanasti ja tuntui että pian olikin jo hetki jolloin valat lausuttiin. Hyvän rokkimusiikin tahdissa pari jo hetken päästä kävelikin vastanaineina ulos autotallista, joka toimi niin vihki- kuin juhlapaikkana. Mikään perus autotalli ei ole kyseessä, vieraat joita oli 75 mahtui hyvin sinne sekä vihkimisen ajaksi että syömisen ajaksi ja tanssien ajaksi :)

Ruoka oli aivan mahtavaa. Oli ihanaa lämminsavulohta, silliä, perunaa, salaatteja, graavilohta, lihapullia, kastiketta jne jne jne. Pöytä notkui ja jokainen tykkäsi ruuasta. Voi että, se lohi oli hyvää!
Jälkkäripöydässä oli kakkua, mun lempikeksejä ässiä (jee!), nameja eri sortteja, toscakakkua ja tietenkin kahvia ja konjakkia ja liköörejä.

Häissä soitti rokkibändi. Oli läskibassot jne. Koko juhlan kruunasi kaasojen ja bestmanien yllätys hääparille: ilotulitus. Siinä vaiheessa viimeistään jokainen liikuttui. Etenkin morsian.

Oi että, upeat häät. Niin mahtavat.











Sitten muuta asiaa. Tein taas avokadolevitettä. Päätin että nyt teen kahdesta avokadosta että riittää pitempään. Höh.. miten se näyttää silti niin pieneltä määrältä!?! :D




 Sitten tyhmä kysymys: voiko avokadoa käyttää jos se on vähän tummunut sisältä? Kun en ole varma yhtään...  toisaalta se ehkä inasen tuoksahtaa happamelta tai käyneeltä mutta toisaalta tuntuu höhlältä jossei sitä voisi käyttää kun kuitenkin se aika helposti tummuu... hmm.. auttakee joku?











perjantai 1. marraskuuta 2013

Terveelliset keksit


Joo, on se totta. On olemassa huipputerveellisiä ja äärettömän herkullisia keksejä :) Oon näihin ihan rakastunut :)
Ohje tulee tässä: 

Kookoskeksit

2,5dl kaurahiutaleita
1rkl auringonkukansiemeniä
1rkl  kurpitsansiemeniä
1rkl seesaminsiemeniä
2rkl kuorittuja hampunsiemeniä
0,5dl kookoshiutaleita
3 erittäin kypsää banaania
2rkl  kookosöljyä
2rkl  hunajaa 
(toim.huom. italialainen metsähunaja on namia tähän)
1tl    kanelia
1tl   vaniljasokeria
0,5tl suolaa

Lämmitä uuni 170 asteiseksi ja sekoita keskenään kaurahiutaleet ja muut kuivat aineet. 
Survo banaanit soseeksi. Sulata kookosöljy juoksevaksi ja lisää se banaanisoseeseen. Sekoita  joukkoon vanilja ja hunaja ja sekoita tasaiseksi. 
Lopuksi yhdistä kuivat aineet ja banaaniseos.
Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia keksejä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Itse olen näistä tehnyt sellaisia melko kookkaita, välipalakeksin kokoisia :)
Paista 30 minuuttia mutta varo, keksit palavat erittäin helposti!!
Keksit säilyvät hyvänä pari päivää, säilytä purnukassa. 


Marraskuu

Mihin tämä aika kuluu?! Tuntuu että jatkuvasti on taasen viikonloppu edessä, mutta sehän on vaan hyvä juttu se :D

Tohinaa on ollut paljon. Normaalit arjen touhut vie oman osansa, eli kotiaskareet ja tytön jumpat.
Näiden ihanien arkisten asioiden lisäksi on mahtunut elämään juhlaa toisensa perään.

Viime viikonloppuna esimerkiksi oltiin ystäviemme kera laivaristeilyllä. Elämäni toinen risteily, ja ensimmäinen oli niin kurja ja kamala kokemus että mielellään sanoisin että viime viikonlopun reissu oli elämäni ensimmäinen laivalla. Oli mahtavaa!
Ensinnäkin olimme menossa juhlimaan ystäviemme syntymäpäiviä. "Järkytys" oli suuri kun bussilla odottaessamme ystäviemme tuloa että päästäisiin lähteen satamaan, tulikin bussin viereen valkoinen pitkä limusiini ja limusiinista vasta vihitty pari! He olivat menneet naimisiin ja risteily oli sitten hääjuhla :) Oli aivan mahtavaa. Ei oikein edes sanat riitä kuinka mukavaa oli.
Päätin, että aivan varmasti tuon pariskunnan kaappaan joskus mukaan ja mennään uudestaan, uudestaan! :)

Huomenna onkin sitten taasen ystävien häät! Teemana ystäviemme häissä on Happy Halloween. Laitan kuvia sieltäkin sitten seuraavaan postaukseen :) 

Kuvia risteilyltä:

Tällaisella bussilla ryhmä meni laivalle (ja tuli myös)

Drinksu. Oli muuten niin järkyttävän paha (karmean makea..) että mies sai juoda tuon oman rommikolansa lisäksi.

Skumppaa tuli nautittua muutama lasillinen reissussa, oli aika namia :)

 
Meillä oli juuri ennen reissua aika rankka viikko takana, tyttö oli ollut todella vaikeana ja oltiin todella uupuneita kumpikin. Ajattelin ensin että meneeköhän koko risteily ihan pieleen sen takia. No ei mennyt! Otettiin joka välissä niin rennosti, että kyllä tuo oli ihan lomaa meille :) Yhdeksän tunnin yöunetkin nukuttiin :)

Samaa settiä :D

Maistoin sushiakin ensimmäisen kerran, ei ollut kovinkaan hääviä joten päätin että sushiravintolaan voisi mennä joskus miehen kanssa niin saisi kunnon kamaa :) Tämä oli siis illallisbuffetista tämä kuva.

Tämä myöskin illallisbuffetista, alkupalapöydän antia. 

 
Seuraavan päivän ruokailua, alkupalatarjotin. Yhteisenä minulle ja miehelleni. Hiukan kerettiin aloittaa ennenkuin älysin ottaa kuvan :D


 Pääruokani. Kasvishampurilainen. Pyysin ilman ranskalaisia, kun tuli maha niin täyteen jo alkupaloista. Valitettavasti en silti jaksanut tuota kokonaan, oli niin valtava hampurilainen. Todella hyvää oli :)




 
Laivatuliaisia ja edessä huomisiin häihin hääparille tekemäni kortti :)



 Tekstiä :) Kiitos Aa -muruseni avusta <3



 
Huomisiin häihin tuliaisia :)




Kun käytiin ostoksilla tänään, tuli yhtäkkiä kuulutus että älkää asiakkaat välittäkö savunhajusta kyse ei ole kaupassa oleva palo vaan savunhaju tulee ulkopuolelta. Vähän ihmettelin, mutta en ajatellut asiaa suuremmin. No, kun kaupasta lähdettiin selvisi hajun syy. Iso kirpputori Prisman vieressä oli ilmiliekeissä. Pirkan kirpputori on nyt entinen kirpputori :(